Mijn naam is Rudi van der Duim, eigenaar van Studio Lyts Tomke.

Na mijn brugklasperiode op de lagere landbouwschool en daarna op de LTS in Drachten ben ik naar Groningen gegaan om daar een LTS opleiding te volgen die toegespitst was op het Grafisch vak. Destijds had ik geen idee wat dat was. Het was precies het vak voor mij!

In 1989 stonden werkgevers te popelen om je aan het werk te krijgen. In juli dat jaar ging ik bij drukkerij Necum in Drachten aan de slag als drukwerkvoorbereider. Binnen dat bedrijf heb ik tot mijn 23e nog opleidingen gevolgd tot grafisch technicus en DTP-er bij het Grafisch Lyceum te Zwolle.

In 1998 maakte ik de overstap naar Multicopy in Leeuwarden als DTP-er en alround medewerker. Een bedrijf dat inmiddels allang de naam copyshop is ontgroeid. Een laagdrempelig bedrijf waar we voor mensen van diverse pluimage de meest bijzondere en mooie dingen hebben gemaakt. 

En dan komt er zo’n moment dat je meer, breder en dieper wil kunnen gaan. In juni 2018 ben ik volledig mijn eigen bedrijf gaan runnen. En van dat moment heb ik nog geen spijt.

Elke dag nieuwe dingen leren en uitvinden. Meer mensen leren kennen en er samen wat moois van maken. Op deze website vertel ik regelmatig wat er is gebeurd en gemaakt. Verder zal ik nieuws en tips delen waar u privé of zakelijk wat aan kunt hebben.

Mocht u een vormgever zoeken:
Ik houd mij van harte aanbevolen.

Met vriendelijke groet,
en graag tot ziens.

Rudi van der Duim